Litegrann om Yvonne

Familj: Gift. Tre barn och bonusbarn.
Bostadsort: Bagarmossen i Stockholm. Skön 1950-talsförort 10 min från city.
Yrke: Journalist och fri skribent. Redaktör för tidskriften Bygd och natur (ges ut av Sveriges Hembygdsförbund). Undervisar i skrivande, livsberättande och kulturella praktiker.
Bakgrund: Journalisthögskolan. Studier i pedagogik, kreativt skrivande och litteraturvetenskap. Fil kand i etnologi. Reporter och redaktör i många år bl a i Stockholms kommun, VeckoRevyn, Saxons och Vår bostad. Nu uppdrag för t ex ABF, MåBra och Sans Magasin.
Egenskaper: Nyfiken. Undrar ofta hur andra tänker.
Viktigaste frågan: Varför?
Om kultur: Kultur handlar om hur människor beter sig mot varandra. Kultur är det vi gör. Koderna (sociala spelregler, traditioner, kulturella preferenser osv) för våra handlingar påverkas och förändras hela tiden. Scenkonsterna och andra kulturformer visar upp oss för varandra i ett slags ständigt pågående samtal om vad vi gör – och kanske bör göra istället – och är självklart viktiga grundbultar i alla demokratier.
Motto: Det viktiga är inte vem eller vad du är – utan hur du är.
Rädd för: Likgiltighet. Avund är också läskigt.
Stolt över: Mina barn så klart.
Kopplar av med: Musik. Promenader. Litteratur. QI med Stephen Fry.
Kläder: Jeans och tröja.
Älsklingsrätt: Italienskt. Marockanskt. Allt min man, son och svärson lagar.
Dricker: Vin och vatten.
Favoritdialekt: Malungsmål. Lärde mig med mormorsmjölken.
Längtar efter: Min roliga hund Wallraff – som tyvärr flyttat till en grannförort. Roliga jobbprojekt. Västerdalarnas natur, holländska tulpaner och möjligen en liten solsemester söderut.